fredag 3 juli 2009

Mygginvasion!

G:s föräldrar kom ner idag och stannar ett par dagar. Officiellt för att vara barnvakt när vi ska på bröllop imorgon lördag, men vi tänkte dra nytta av dem på andra sätt också. Tapetsering, röjsågning, och släp-kunskaper, bland annat. Idag på kvällen hyrde vi ett släp och köpte vår sedan länge utsedda IKEA-soffa och åtta bokhyllor och körde ut till Börjefrid.

Där var det lugnt i ungefär tio sekunder efter att vi klivit ur bilen. Sedan kom myggmolnet. Boende längre norrut i Österfärnebo och andra frekvent myggdrabbade områden fnyser nog, men när det landar en hungrig mygga på exponerade kroppsdelar varannan sekund tycker åtminstone jag att det är en riktig mygginvasion. I UNT kan man också läsa om mygg i stan där det aldrig brukar vara, och här i Fålhagen blir man också attackerad. Översvämningsmyggans hämnd, och något vi lär få dras med upp till fyra veckor enligt en expert.

Vi blev inte långvariga ute, utan lastade ur grejerna illa kvickt och kastade oss in i huset. Där hann vi ta livet av 20-talet mygg som slunkit med in, och sätta ihop en del av soffan, innan det var dags att åka tillbaka och låta S. somna för natten.

Vi tänkte fortsätta med släpet på söndag och måndag och få med våra stora möbler - bokhyllor, fåtöljer och annat skrymmande som inte ryms i bilen. Vår förhoppning är att slippa anlita en flyttfirma till annat än vår tunga bäddsoffa - vi får se hur mycket vi hinner med. Bara böcker har vi hundratalet banankartongen fulla... och två förråd som måste gås igenom och rensas innan flytten.

Rolf, RLF alltså, har varit lite krasslig och fått kurera sig på verkstad. Dels var det kabelbrott till bakre torkaren, dels för låg tomgång, och dels en lambdasond som behövde bytas för att få varningslampan för motorelektroniken att sluta lysa. 4600 riksdaler gick kalaset på, men det kan det ju vara värt. Särskilt som jag inte längre behöver känna mig dum för att motorn stannar utan tillräcklig gas.

/A

1 kommentar:

  1. Det där med lysnade lambdasond verkar vara ett stående problem på volvo, vår har lyst av och till i flera år och verkstaden hittar inget fel längre. Ett trix är då att lossa kablarna från batteriet en stund, det funkar för oss!!!! =)

    SvaraRadera