måndag 11 oktober 2010

En blev det!

Vart katten hade Spinn-katt tagit vägen? Det undrade vi både idag och igår, och tyckte vi hade letat överallt inomhus. Jag snokade dock vidare i vår lilla klädkammare i sovrummet efter middagen, och upptäckte till sist en död kattunge plus moderkaka på nedre hyllplanen i en hylla. Uschdå.

Hyllplanet över hade tidigare rasat ned och hamnat på snedden och gjort en mysig koja tillsammans med våra lakan. Där hade hon alltså mycket riktigt fött kattungar igår när hon försvann. Men hade någon överlevt? En stund senare dök Spinn upp i sovrummet och åt och drack. Hon kom inte från klädkammaren...

Jag hade beväpnat mig med en ficklampa för att kunna följa efter om hon skulle ut till några ungar hon gömt. Ut gick hon också, men satt bara på uppfarten och sneglade på mig. Försökte hon undvika att leda mig till ungarna - och hur klarade sig de i kylan?

Till sist gick hon ut över vägen, och vi traskade runt ett slag på åkern. Hon verkade mest tycka det var trevligt att få sällskap, innan hon utnyttjade den som världens största katt-toalett. Sen gick hon in...

...uppför trappan, och in i arbetsrummet, där hon kröp ned i en banankartong - med locket på - med tyg som stod inklämd under gästsängen. Och därifrån pep det!

Vi ville inte störa henne alltför mycket, men vad vi kunde se var det bara en kattunge med henne. Och vi som redan tänkt behålla just en. Nu håller vi tummarna att den och Spinn mår bra, och att hon inte får för sig att traska runt med den till ett nytt gömställe.

/A

2 kommentarer: