söndag 31 oktober 2010

Trädbeskärning och äppelkok

I torsdags morse kom Bettina från Östansjö Beskärning förbi. Jag hann att växla några ord med henne innan jag åkte ner till Stockholm. Hur trädbeskärningen blev hann vi dock inte se förrän på lördagen.

Äppelträdet ovan blev rejält ansat - det var rätt vildvuxet. På andra sidan huset fick körsbärs- och plommonträdet också en omgång.

Längre ned på tomten står två körsbärsträd till, där det bara varit liv i enstaka grenar efter sork- och rådfjursattacker. Bettina rensade döda grenar och det blev inte så mycket kvar...

...särskilt inte i det minsta och mest åtgångna. Det är förstås en chansning om de överlever.

G:s disputations-presentäppelträd fick ett gnagskydd för att undvika att det skulle gå samma öde till mötes.

På lördagen hann vi också med en promenad upp till kyrkan...

...där lilla S. balanserade på kyrkogårdsmuren och åt ett mycket gott äpple från träden vid kyrkans parkering.
Efter lunch gick vi och hälsade på hönorna - dock var äggen slut. En av tupparna visade upp sig i all sin prakt.

Vi har tagit det ganska lugnt i helgen, mest pysslat och städat lite hemma. Idag söndag blev det en ICA-tur förstås. På eftermiddagen testade G. ett recept på äppelmarmelad.

Vi använde stora grytan på vedspisen...

...och gjorde sedan äppelgelé på skalen och renset. Var färgen sitter är inte så svårt att förstå om man ser bilden ovan!

Det blev 3,5 stora burkar marmelad, och 3,5 små med gelé. Marmeladen var rätt söt, men mycket god på rostat bröd. Vi ska nog koka lite mer på några av alla de äpplen vi har kvar.

Imorgon måndag börjar mitt nya liv som egenföretagare. Det känns rätt fantastiskt att slippa pendlandet till Stockholm, och det ska bli trevligt att få fokusera på det man tycker är roligt igen i jobbet.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar