måndag 18 oktober 2010

Storstädningar

Lördag: Storstädning på dagis i tre timmar på förmiddagen, pizza i stan på Pinocchio, lite shopping bland annat vinterskor till lilla S. och té i tébutiken, hemma och testade vedkapen som gick som en klocka.

Söndag: Dammsög nedervåningen (nåja, inte salen), veckohandlade på nya Coop i Stenhagen (som dock var en rätt liten butik jämfört med ICA Maxi), städade uthuset för att göra plats för nya veden som ska kapas i helgen.

Måndag: Högg ved på morgonen, sedan bankärenden i stan, jobb i Stockholm, Doctor Who på kvällen sedan lilla S. somnat.

Sedär, en en summering av de senaste tre dagarna för dagboken. Det känns som att det varit rätt fullt upp, vilket det nog har. Och det fortsätter i veckan: Imorgon starta eget-mässa på eftermiddagen och hem sent, på onsdag årsmöte på dagiset, torsdag kommer G:s föräldrar ner, i helgen vedkapning och en god väns barndop. Då missar vi ändå G:s kompis födelsedagsfest.

Kattungen växer så det knakar. Fattas bara det med ensam tillgång till all mjölk. Den har dock fortfarande inte varit ur banankartongen, även om Spinn inte är lika vaktig som i början. Vi fortsätter dock att försöka att inte vara alltför närgångna, och vet fortfarande inte vilket kön det är.

G:s moped var svårstartad i morse. Vi körde in den i uthuset ikväll, så får vi se om det hjälper. Lite varmare nu ett par dagar (och antagligen regn). I salen var temperaturen nere på 13,4 grader, men efter dagliga eldningar är den uppe på 16,3, där den också legat det senaste dygnet. Vi får se hur länge vi kan hålla den uppvärmd med bara kaminen - så länge det är plusgrader verkar det inte vara några problem, trots att innanfönstren inte sitter i på sydsidan i smattarna.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar