tisdag 6 juli 2010

Grönsaker och blommor

Det växer i vår trädgård nu. Allt har inte grott i landet, 2-3 rader sallad, 2 rader ruccola och en av de två raderna med mangold har kommit upp. Det finns två små ynkliga plantor där jag satte broccolifrön och något lite skott där det borde vara rödbetor. Av morötterna så syns dock inte ett spår.

Under semestern skall vi nog försöka hinna gräva det tredje landet och så lite mer. Jag har kvar bland annat Pak Choi frön att så - och det skall man ju tydligen egentligen så framåt augusti eftersom de är ganska köldtåliga. Jag funderar på att stoppa ned lite karottmorotsfrön i marken också för att se hur det går, de är så små så de borde hinna utvecklas även om man sår dem sent i juli. Men funderar på att premiäräta lite sallad ikväll i alla fall.


I lilla landet där vi har ärtor och bönor så växer ärterna jättefint. Bönplantorna verkar någon ha ätit på när de kom upp, jag misstänker sniglar (eller snäckor rättare sagt) för det kryllar ju trädgården av. Några av bönplantorna kommer nog inte att ta sig efter gnagattacken men flera av dem har börjat få riktiga blad och de växer fort. Skall sätta upp stöd för dem att klättra på så snart som möjligt.

Det ser inte ut som om vi kommer få några plommon i år, jag kan inte se några kart i trädet. Men vi kommer nog att kunna smaka på äpplena istället, förra året blev det inga men i år verkar det bli en del. Enligt förre ägaren så var äpplena dessutom riktigt goda.

Redan nu så kan vi plocka en del smultron, på en relativt stor del av gräsmattan så växer det smultron - det är den delen som vi sparat som äng/naturmark.


Det fanns inte så många perenner i trädgården när vi flyttade dit, det var bara få som överlevt flera år utan tillsyn. Under plommonträdet är det fullt av aklejor och det finns några borstnejlikor här och där. I en gammal rabatt så finns det några pioner som blommar som allra bäst nu i alla fall. I höst skall jag utöka den rabatten med lite fler perenner, skall plundra mammas trädgård på plantor.

/G

2 kommentarer:

 1. Ärtskott mums, vilka fina pioner det var kul.

  Kan se mej A springa med lilla s på spring loppet det blir nog bättre nästa år, ni får börja löpträna nu = )
  mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Hej
  Verkar som du vet mycket om Missionhus som är till salu.
  Längtar efter att bo i ett..
  Vet du möjligtvis något/några som är till salu just nu i mellan Sverige, Dalarna, Mälartrakten osv..
  www.inspirecoach.se
  mail@sofianorgren.se

  SvaraRadera