lördag 24 juli 2010

Hus-sightseeing och visit hos Lena

Idag propsade lilla S. på en mopedtur på förmiddagen, strunt samma att den förra slutade i ösregn. Vi begav oss iväg längs vallstigen och sedan över järnvägen bortåt Klista.

Varje gång vi åker hemåt från ICA skymtar vi ett fint hus över åkrarna efter Ströbylund. Det har närmast sett ut som en liten karolinerherrgård med sin takform. Jag misstänkte att vi kunde hitta huset bakvägen, och mycket riktigt.

Vi ville dock inte puttra uppför hela uppfarten på mopederna - och lilla S. ville åka tillbaka och titta på hönorna - så det blev inte bättre bild än så. Ikväll slog jag dock upp det i Sveriges Bebyggelse, Uppsala län del 4:

Taket är som synes inget säteritak som det borde vara om huset var från den tiden, och att det inte är det framgår också i beskrivningen. Rätt fint är det dock ändå, även om nu vårt tycke och smak alltid varit mer åt snickarglädjehållet.

Efter hönorna bestämde vi oss för att våldgästa Lena, som håller i öppna förskolan, och vars hus vi också skymtat efter varje ICA-tur. Hon var hemma, och bjöd på saft och bullar innan vi tittade på hennes fina trädgård - och små dvärghöns hon nyligen skaffat. Jättesöta och mjuka, och sällskapliga som synes.

Katter har hon också - och Maine Coon ÄR en rätt stor ras märkte vi.

Torkan till trots frodades hennes grönsaksodlingar, och vi har en del att göra om vi ska få lika fint hemma kommande år.
Vi fick en squash och två gurkor att ta med hem, till lilla S. förtjusning. Tack Lena!

Efter lunch blev det en biltur till Rusta - G. behöver ett par extra byxor att åka moped i och hade sett några i ett reklamblad. De var dock slut, men vi fyndade lite på IKEA istället.

Lilla S. och jag lekte kurragömma på fyndavdelningen. Med oss hem fick vi bland annat tre Bästis förvaringskorgar (med svans), en kattkudde och ett katt-kit - allt för totalsumman 90 kronor.

Katt-kittet bestod av en rund väska med kudde inuti, två matskålar i metall, ett halsband och ett leksaksdjur. För 25 kronor tänkte vi att våra katter som gillar att rulla ihop sig kunde få en ny plats att göra det på.
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar