torsdag 22 juli 2010

Lata semesterdagar - och regn!

Vi sover rätt länge på morgnarna, lilla S. och jag. G. däremot vaknar strax efter 6 och jobbar på sin avhandling i några timmar. Kvällarna blir förstås rätt sena, med S. som somnar först framåt eller till och med efter 22.

Igår ville lilla S. ta en promenad på förmiddagen, så vi tog vägen runt genom skogen och tillbaka förbi åkrarna och Brunnby. Svampar såg vi inga spår av, men väl en del blåbär, som dock behöver ytterligare lite tid på sig att mogna.

Vi såg bland annat några kossor med kalvar. Varmt var det, även om solen filtrerades lite genom moln, och den timme promenaden tog var alldeles nog.

I tisdags hade vi varit inne i stan en sväng, och köpte några böcker på Uppsala English Bookshop, som till vår förvåning hade flyttat några meter till en större lokal på hörnet. Vi gick också förbi Olssons och köpte tyg - bland annat hittade vi detta fina gröna som gjorde sig utmärkt som gardiner i sovrummet.

En närbild - tyvärr köpte vi det allra sista på rullen, om någon annan gillar det ;)

Tyg- och bokinköpen var delvis orsakade av att G:s syster skulle komma på besök med lilla S. två äldsta kusiner - presenter till passerad och kommande födelsedag.

Jätteroligt, tyckte lilla S, som brottades med den passande nysnaggade och därmed luggningfria kusinen.

Till och med Spatt, som brukar vara väldigt avvaktande när vi får besök, var social och ville bli klappad, även efter att ha blivit placerad i hängmattan (som han tyckte var rätt mysig).

Idag, liksom igår, insisterade lilla S. på ett utebad i sin badbalja. Jag återupptog försöken att få en gammal avancerad drake att lyfta från tomten - det gick inget vidare - och vi flög dessutom lite med ett radiostyrt flygplan. Vindpustarna gjorde det dock rätt svårfluget, och lilla S. kusiner prickade några träd. Det gjorde jag med, om jag ska vara ärlig. Planet i frigolit höll dock.

Kvällen avslutades med te, och chokladfingrar och chips. Imorgon åker de vidare norrut till lilla S. mormor och morfar. Vi får se om det innebär att vi kommer upp lite tidigare på morgonen och vinkar adjö.

/A

P.S. Jag höll nästan på att glömma att berätta att vi åkte en tur på mopederna alla tre idag, in till Nelins för att handla lite mat. Roligt tyckte lilla S. om ditvägen, men på hemvägen drog mörka moln ihop sig och utsatte oss för 5-10 minuters skyfall. Vi blev alla dyngsura, och lilla S. grät, men det gick lika snabbt över som regnskuren. Det kom lite ytterligare lätt regn senare, så förhoppningsvis blir växtligheten lite gladare. Regnet var knappast nog för svamparna i skogen dock.

P.P.S. Igår blev det fem myrstackar till - totalt nu 54 uppgrävda och borttransporterade. Det är några rejält stora kvar - så här såg en tredjedel av den sista ut på skottkärran. I flera av dem noterade jag flygmyror.

1 kommentar:

  1. Synd med regn skuren, annars lät det mysigt med moped tur hela familjen. Jag får be gubben sparka liv i sin veteranmoped så kan jag låna dotterns för en fam utflykt.
    mvh Lena

    SvaraRadera