lördag 3 juli 2010

MIssionshus till salu: Persbo 104, Månkarbo

Dern som är på jakt efter ett missionshus i Stockholms- eller Uppsalatrakten får här ett nytt tips, som jag hittade i dagens UNT.

"Ta hand om vår kyrka" - ett Före detta Missionshus med stora utrymmen, här finns gammal kyrksal om ca 90 kvm , vackra gamla fönster med fint ljusinsläpp och 6 m i takhöjd! I övrigt finns 2 rum och kök, samt förberett för nytt kök, fastigheten är i behov av renovering. På tomten finns uthus om ca 55 kvm. Badplats finns i Tämnarån som ligger ca 2 km från huset.

Huset, som säljs av Svensk Fastighetsförmedling, ligger utanför Månkarbo norr om Uppsala, ungefär fyra mil på nya E4:an och 5-6 kilometer från avfarten. Det är uppenbarligen ett påbörjat men avstannat renoveringsprojekt. Här är stora salen på 90 kvm och 6 meter i takhöjd:

På bottenvåningen finns också kök och ett till rum, och övervåningen på ca 50 kvm innehåller vardagsrum, gammalt kök med vedspis, och ett sovrum. Just nu värms hela rasket med direktverkande el.

För de begärda 345.000 kronorna får man också 1650 kvm tomt, och ett uthus på 55 kvm samt jordkällare. Hela beskrivningen, och fler bilder, finns här:
http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=351R0UMF9SKDTFFI

Jag kunde förstås inte låta bli att leta rätt på huset i bokverket Sveriges Bebyggelse, Uppsala län del 1:
Boken är tryckt 1950, och bilden och beskrivningen alltså från det årtalet eller möjligen året före.

/A

2 kommentarer:

  1. Är missionshuset sålt eller finns det fortfarande ledigt.

    SvaraRadera
  2. Annonsen är borttagen, och det var ju förra sommaren... så jag skulle inte tro att det finns kvar.

    /A

    SvaraRadera