fredag 30 juli 2010

Hålla hunden

De sista semesterdagarna har gått fort. I onsdags var vi inne i Stadsparken och tittade på barnaktiviteterna i Parksnäckan. Varken ponnyridning eller traktor med bonde roade lilla S, som hellre kastade sten i ån eller lekte på den stora och fina lekplatsen i andra änden.

Var verkligen allt så här fint när vi var i Stadsparken senast, för ett år eller två sedan?

Igår regnade det som sagt, men vi hann också åka och hämta de nyrenoverade sydfönstren från Uppsala Fönsterhantverk efter lunch. Mer om det senare. Vår förhoppning var att lilla S. skulle somna i bilen och sova lite middag, men det vägrade han och var istället vaken till efter 21...

På kvällen hörde vi en duns i mörkret i sovrummet, och med hjälp av Spinn fångade jag denna jätte:
Glaset är lika stort som en 33 cl läskburk. Inte konstigt att vi hör syrsorna utifrån om de är så stora!

Idag åkte vi in till BMC och flyttade över G:s grejer till hennes nya korridor och kontorsplats. Det var en del tunga pärmar, mappar och böcker det inte skadade att vara två om, och så slipper hon ta värdefull skrivtid och göra det nästa vecka. Lilla S. hade inget emot utflykten, och tyckte tom att mamma skulle stanna kvar och jobba.

Här är utsikten från nya rummet, mot både domkyrkan och slottet. Inte illa.

Lunch på Sibylla på vägen hem var kanske inte så nyttigt - jag åt iaf korvrulle med mos, även om nu lilla S. åt upp det mesta av korven. Vi stötte på småflickorna A. och A. från dagis, som ska flytta till Knivsta. Händelsevis samma område som min gode vän M.

På eftermiddagen kom lilla S. moster G. på besök, med (pytte)lilla kusinen Tove, sambo M. och hundarna. De mellanlandar och sover över på väg hemåt efter besök hos släkten uppe i Hälsingland.

Lilla S. ville vi skulle ta en lång promenad, och fick sin vilja fram. Han gick själv genom hela skogen, plockade blåbär och åt, och fick sedan hålla hundkoppel när vi gick genom åkrarna.
Inte somnade han på dagen idag heller, utan höll sig envist vaken till efter 21 även idag. På måndag börjar dagis... så vi får försöka gå upp vid 8-snåret imorgon för att fortsätta vrida tiden rätt.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar