fredag 23 juli 2010

Väderomslag och räddat trädgårdsbord

Det var bara 14 grader i morse vid 8-tiden, och de påstår att det är slut med den tropiska värmen. Det gör oss inte särskilt mycket - vi föredrar mer normala svenska somrar.

Lilla S. kusiner och moster åkte vidare vid 10, och vi tog bilen bortåt Gränby för att titta på skruvmejslar på Järniabutiken och handla mat på Willys. Vi passade på skruvmejslarna - drygt 600 kronor för sex stycken kändes lite dyrt, även om det var Bahco. Det borde finnas något billigare som fortfarande håller bra kvalitet.

När vi ätit lunch monterade vi ihop det gamla trädgårdsbordet, som vi funnit längst ned i den stora skräphögen husets tidigare ägare F. lämnade oss. Alla plankor till bordsskivan behövde pusslas ihop och spikas på igen.

Det hela gick bra, trots att våra två hammare var spårlöst försvunna och vi fick klara oss med en miniatyrvariant i mässing. Total kostnad för reparationen var 35 kronor för lite ny spik.

Efter middagen gick vi på promenad bortåt Brunnby, eftersom lilla S. ville titta på korna. Ungkossorna i närmsta hagen har vuxit till sig rejält, och kom nyfiket närmare när vi passerade.

Lilla S. var rätt läskig, tyckte de och backade ett par steg när han pekade på dem.

Solen tittade fram nedanför molnkanten och lyste upp de mognande sädesfälten, men det märks att det börjar bli mörkare på kvällarna igen.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar