fredag 30 juli 2010

Regn och bullar

Det var förvarnat om att det skulle bli regn - och det blev det. När vi vaknade igår morse hade det kommit ned 8 mm och under dagen så föll ytterligare 13 mm. Nattens regnskörd är ännu inte kontrollerad.

Men det kommer bli bra för svampen, nu borde det väl börja växa lite i skogarna. De flesta av växterna vi fick av A:s mamma hann också ned i jorden, så de borde väl verkligen vara nöjda. Vi har tre plantor till att sätta ned i jorden så förhoppningsvis kan vi pricka ett litet upphåll idag så kan vi få ned dem också. Det blir fint i rabatterna iaf, eller rättare sagt det blir rabatter, från att ha varit mest gräsmatta så har de kommit massa uppväxta blommor dit. Vår trädgård börjar växa fram så sakta.

Det stora projektet annars för trädgården, om man bortser från det eviga jobbet att såga ned sibirisk ärtbuske som växter där de inte borde, är grusgångar. Problemet verkar vara att hitta rätt grus. Jag gjorde en snabbtitt på de olika grushögarna när vi hämtade sand till dagis, men allt grus där var så vasst. Jag har ett klart minne av att vi hade runt grus på grusgången när jag växte upp. Nåväl, vi skall kolla runt lite mer. Men det är så spännande med gruset för då blir liksom strukturen bestämd.

Vi höll oss inne igår på grund av regnet och passade på att baka lite bullar, Lilla S är ett riktigt bullmonster. En annan favorit hos oss alla blev jitterbuggarna, en av sorterna kakor som vi bjöd A:s mamma på. Jag har alltid tyckt att de har verkat goda när jag sett dem i kokboken men aldrig kommit mig för att baka dem. Det var lite knöligt att bre på maräng på degen, särskilt som Lilla S skulle hjälpa till och inte var speciellt lätt på hand. Men det gick och även om kakorna inte såg jättefina ut så smakade de gott, får se om det blir en ny omgång idag.

/G

2 kommentarer:

 1. Jag köpte runt grus nu på försommaren, där ni köpte sand till dagis och det var inte så lätt att se att det var runt när man stod och titta på deras högar.
  Bullar låter gått.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Tack Lena, vi får ta och kolla där då!

  /A

  SvaraRadera