tisdag 20 juli 2010

Nynoverad lekstuga

När vi köpte huset så stod det en gammal lekstuga på tomten. Förra sommaren tittade vi knappt på den, Lilla S var alldeles för liten och vi hade så mycket annat att göra. Men under den här våren så har han blivit allt mer intresserad och har gärna gått in i lekstugan och räckt oss saker genom fönstret samtidigt som han frågande säger "köpa godis". Det är en lek de leker på dagis har vi listat ut.

Dock har lekstugan varit ganska skabbig, taket har inte riktigt gått ihop uppe i nock och det har murknat rejält. Skivorna som taket var gjort av var dessutom så stora att de nästan dolde det enda lilla fönster som fanns. Att taket var murket gjorde i alla fall att det var lätt att ta ned det.


Inne i lekstugan stod ett gammalt soffbord och en hopknycklad trasmatta...


Medan vi fixade och donade i söndags så hade Spatt hittat ett skönt ställe att sova på vid den nedsågade måbärshäcken. Vi sågade ned en vilsekommen lönn från häcken redan tidigt i våras, så tidigt att den har skaffat sig nya skott nu under sommaren, det var under dessa skott som Spatt tog en tupplur.


Efter turer till både IKEA, Bauhaus och Byggmax så i helgen så hittade vi ett plasttak som passade på lekstugan. Och då menar jag verkligen passade, skivorna var i perfekt längd så vi behövde bara skruva på dem.
Ett av IKEAs stormönstrade tyger nitades fast på väggen istället för att måla eller tapetsera den. Det går på ingen tid alls och det ger snabbt resultat, ett effektivt sätt att göra om ett rum. Det gröna blommönstrade tyget kommer från A:s mormor. Ett av våra gamla köksskåp passade precis lagom längs ena sidan tillsammans med ett nattduksbord omgjort till spis. Lilla S tycker om att leka kök och istället för att köpa en leksaksspis så pysslade jag lite med ett av våra gamla nattduksbord. Vi skruvade på en list och en skiva ovanpå, målade svarta plattor och satte in ett magnetlås för luckan. A rotade i en av flyttkartongerna från källaren i hans mormors hus i Bålsta och hittade rattar som vi kunde sätta dit.

Hela renoveringen av lekstugan har gått förvånansvärt snabbt. Förra sommaren köpte vi en bit plastmatta som skall ligga i nedre toaletten när vi får iordning den. Men allt kommer inte gå åt till toalettgolvet så hälften hamnde i lekstugan.

Leksaksaffären inne i stan skall flytta till Göteborg och hade 50% rea på allt. Perfekt tyckte vi och köpte ett litet te-set i trä till lekstugan, jättesött inklusive två små tepåsar i trä. Det är det setet som skymtar på bordet.

Lilla S hade i alla fall jätteroligt i lekstugan och kokade pasta och te och stekte korv.

Den varma, men inte outhärdliga, dagen avslutades med ett bad i badbaljan på gräsmattan.

/G

P.S. Antal myrstackar idag: 4. Totalsumma nu 49. /A

1 kommentar:

  1. Nu blir jag impad, lekstugan blev super fin vad kul.
    Vi har precis rivit våran lekstuga som var rutten i både tak och golv.
    Vad lilla s har blivit stor.
    Tjinge ling Lena

    SvaraRadera