lördag 5 september 2009

Belätena har anlänt

För två somrar sedan var vi på en auktion när vi var uppe hos mina föräldrar, vi går ganska ofta på auktioner då - eller rättare sagt väldigt ofta. Denna gång skulle vi väl egentligen inte ha något men i ett hörn av uthuset/garaget som fungerar som visningslokal stod två konstiga träskulpturer. Det var människolika figurer som var målade i knallrött och hade tagel som hår, en såg lite mer arg ut och den andra skrattande. Tankarna fördes till öområdet norr om Australien typ... mina geografikunskaper för den delen av världen är inte så bra.

Lite på skämt sade jag till A att vi kan väl köpa dem för en hundralapp eller två om ingen annan vill ha dem. Men vi kom väl snabbt fram till att de nog var tillräckligt konstiga för att vara eftertraktade. När de väl så ropades ut så var det ingen som bjöd, så vi ropade 100 kr, auktionsförrättaren höll på att slå till men lyckades locka fram ett bud ur någon annan som höjde med en tjuga. Men för 160 kr så fick vi hem de två knallröda gubbarna.

Eller hem och hem, vi bodde ju i lägenheten då så vi hade absolut inte plats, men de fick bo i mammas och pappas lada så länge. Och där har de stått, under tillnamnet "belätena", ända till förra fredagen då pappa hade med sig dem i bilen ned. Så nu står de i salen och pryder sin plats, de kompletterar vår altartavla jättebra.
/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar