söndag 27 september 2009

Vedhelg

G:s föräldrar är nere och hälsar på, som experter på vedområdet. Målet med helgen är att få våra 16 kubikmeter kluven men okapad meterved under tak.

Efter 1,5 timmes jobb på lördagen hade vedhögen fått sig ett rejält nagg i kanten, och den lilla vedbod-avdelningen i uthuset är proppfull. Vedbod ja... vi hittade spår av glas från fönstret på marken. Glasruta i en vedbod? Dessutom är den alldeles för liten för att rymma en vinters ved. Vi började undra om "vedboden" i själva verket någon gång i sin levnad varit utedass istället...

För att all kapad ved skulle rymmas krävdes en utrensning av skrotet i den största delen av uthuset - något vi bara hann halvägs med förra gången. Så här såg det ut innan...

...och så här efter:

Allt intressant vi hittade förtjänar ett eget inlägg, men underst och staplat mot väggarna fanns en del ved i småbitar. På bilden ovan har jag staplat upp allt som låg spritt på golvet. Jag hittade också fler gamla sågar, och en huggkubbe längst in i hörnet.
Det tomma utrymmet fylldes raskt på med första raden 30-centimetersved...
...och vid lunchtid hade vi hunnit göra ett rejält hack i vedhögen.:
Efter fem-sex timmars jobb under dagen, där Mats kapade och jag sprang och travade, hann vi halvägs med fjärde raden innan det skymde:
Kvar att såga är väl en 5-6 kubikmeter - vi får se hur mycket vi hinner med imorgon förmiddag innan G:s föräldrar åker hemåt igen.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar