torsdag 10 september 2009

En gräsmatta!

Den äng som nedre delen av tomten varit fick sig en snaggning av G:s pappa med röjsågen förra månaden. Ja, åtminstone större delen av den. Gräset växte dock som gräs gör, som gräs alltså, och det var hög tid när vi förra veckan beställde en gräsklippare på Granngården. En Klippo Excellent GCV, om jag minns modellbeteckningen rätt. Den med dyrare, Svanenmärkt fyrtakts Hondamotor, men med avsaknad av drift på hjulen - det sistnämnda högst medvetet. Vi hämtade den i helgen, men hann då bara med en kort provtur innan regnet.

Två kvällar nu i veckan har jag istället kört strax innan det skymde vid 20. Efter sammanlagt 45 minuters klippning var det som gick att klippa färdigklippt. Som bilden nedan visar var det inte precis raka spår som gällde:

Som sagt, vi valde en gräsklippare som inte var självgående, av kanske förståeliga skäl. Vi måste verkligen göra något åt den myrfarm tomten blivit.

Men så illa som bilden ovan antyder är det inte - på nedanstående bild så ser man att myrstackarna mest är koncentrerade till ena sidan av tomten:

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar