onsdag 23 september 2009

Slamförhinder

Vad är det för rött som rör sig i syrenhäcken...

Oj, stora slamsugningsbilen är på besök!

Nu fuskar jag lite - bilderna är från förra fredagsmorgonen vid 0730, då en stressad och lite förvirrad chaufför först åkt förbi oss, för att återkomma efter en kvart och irra omkring i trädgården. Vi förbarmade oss över honom, gick ut och visade var slambrunnen till avloppet var.
"Jag är redan sen" muttrade han, övervägde att backa in på uppfarten men ångrade sig sedan. "De som ska förbi får väl vänta", sade han. Han var nämligen bara ersättare åt den ordinarie slamsugaren.

Nu blev det ingen tömning denna dag - han fick nämligen för sig att han inte kunde flytta på locket eftersom syrénhäcken delvis var ivägen. "Ni får se till att såga bort det här" upplyste han och pekade på en fyra meter hög syrénbuske. Han lovade att återkomma en vecka senare. Tur var väl det, för det stod redan en granne som ville till jobbet och trampade otåligt vid sin bil på den blockerade vägen.

Idag är det onsdag, och vi hade ännu inte utfört vårt uppdrag. Och tur var väl det med, för idag dök den ordinarie slamsugaren upp. Han hade inga problem att hitta rätt - plötsligt stod han där (det är G:s hemmavecka) och drog fram slangen (från tankbilen alltså). G. och S. sade hej, det sade han med, och mer än så var det inte. Tanken tömd utan några offrade syréner.

Enligt kommunens noteringar var senaste gången under 2006, och vi hade ingen aning om hur full den var, så det var skönt att få det avklarat. Avloppsöversvämning vill man ju inte ha i hus eller trädgård.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar