söndag 6 september 2009

Småpyssel i köket

Vi småpysslade lite i köket igår, så nu ser det lite mer färdigt ut. En viktig del var att sätta upp en rullgardin i fönstret, solen lyser nämligen rakt in på eftermiddagen och kvällen. Det är jättetrevligt men kan vara lite besvärande. Som tur var så hade IKEA faktiskt rullgardiner som bara silar ljuset och inte är helt mörkläggande, med tanke på allt krångel vi hade med snörena till våra hissgardiner i tv-rummet så vill jag gärna slippa att ha sådana i köket - där vi faktiskt skulle använda hissfunktionen varje dag. Den silande rullgardinen var verkligen enkel att sätta upp - och den fyller sin funktion.

Den andra saken var att vi äntligen fick upp de små hyllorna som binder samman våra överskåp, och nu när de är uppe så blir det ett helt annat visuellt intryck, överskåpen är ju lite olika vinklade men nu blir de mer som en enhet. Sen är det praktiskt, både för saker som man själv vill kunna nå snabbt och för saker som lilla S inte får nå. Så det lär nog bli en salig blandning på hyllorna. A passade dessutom på att sätta upp sin ölflasksamling ovanpå skåpen, vi får väl se om vi har dem kvar där eller inte, men det är skönt att bli av med ytterligare en flyttkartong.

Nästa steg för köket är att ta bort alla verktyg från täljstenskaminen, den har nämligen utnyttjats som verktygsförråd under hela flytten. Men nu börjar det snart bli dags att elda lite också.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar