torsdag 1 oktober 2009

Minusgrader

Imorse var det minusgrader - inte inne i huset, men väl utomhus. Dock fick jag inte utföra experimentet att starta mopeden klockan sju på morgonen efter en natt i minusgrader. Vi var nämligen på stan igår eftermiddag och hämtade ett auktionsfynd så mopeden fick stå på BMC över natten.

Jag passade på att tända i kaminen imorse, lite mysigt hann det bli innan jag åkte. Dock så måste vi få ut en sotare så att vi kan elda i kaminen i köket, efter de två-tre första gångerna vi eldade så började ryka in lite. Skulle tro att skorstenarna skulle må bra av en sotning. Det gick iaf bra att tända med kall ved imorse - det är verkligen en snäll och lättänd kamin.

Tomaterna har fått lakan över sig de senaste nätterna men imorse tog A i dem. Så vi får väl se om de överlever lite till - vi har ju stora fönster att fylla så lite ljus kommer de att få. Lilla S blev förvånad när tomaterna kom inbärandes på morgonkvisten, hans senaste idé utomhus har nämligen varit att plocka mer eller mindre mogna tomater och gnaga på dem.

/G

2 kommentarer:

  1. hej.
    Kamin för gamla järnstrykjärn, finns här om du inte fick den på aktionen

    SvaraRadera
  2. Det fick jag inte - men var är "här"?

    /A

    SvaraRadera