tisdag 13 oktober 2009

Känner mig brittisk...

Vi skulle ju egentligen ha haft ett stort, troligtvis dragit men ändå relativt varmt trähus. Och så hamnade vi i ett hus byggt av sten och tegel. Väggarna är ju kalla, det var jätteskönt i somras men lite småirriterande nu. Vi har ju golvvärme så inne i rummen är det varmt, men sitter man lutad mot väggen eller sätter en hand emot så är det kallt.

De senaste åren har vi varit trogna tittare på kanaler som BBC prime och senare BBC lifestyle, och småskrattat åt engelsmännens fäbless (underbart ord med fin försvenskad stavning) för att dra för tjocka gardiner framför fönstren. Nu börjar vi förstå det hela lite bättre, bor man i stenhus är nog tjocka tygstycken det bästa man kan ha på väggarna och framför fönstren. Så det blir till att ge sig ut att leta efter gobelänger att ha på väggarna. Utbudet på blocket och tradera är dock minst sagt magert, antingen väldigt kitsch typ fula rådjur i skog gjord i blank plysch, eller väldigt folklore med kurbits (inte precis vår stil) eller mycket 60-70-tals tryck på säckvävsbrunt. Så det blir nog en tur till lite tygaffärer för att köpa roliga tygstycken och hänga upp på väggarna.

Det är främst TV-rummet det gäller, A lekte nämligen sotare i lördags och gjorde ren kökskaminen ordentligt. Så nu brinner det så fint i den utan att ryka in, varmt och skönt blir det också. Dessutom tog vi en tur till IKEA (tror det var tre veckor sedan sist - vi hann ju nästan få separationsångest) och köpte filtar och gardinstänger. Att ha draperier framför dörrar för att stoppa drag från hallar och andra kalla utrymmen är något jag är van vid och behöver inte bli inspirerad av brittiska TV-program för att införskaffa dylika attiraljer. Så nu börjar det bli riktigt ombonat.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar