lördag 10 oktober 2009

Klisterremsor

Fönstret vid soffan i TV-rummet har varit lite dragit, på kvällarna har man kunnat känna att kall luft strömmar in - och Lilla S har nog känt av det på dagarna också. Han tycker nämligen om att klättra upp och sitta i fönstret (han tycker om att klättra överallt).

Men igår såg vi till att göra något åt saken, tidigare i veckan hade ett paket med tre rullar klisterremsor kommit med posten, totalt 75 meter så nu kan vi klistra alla fönster. Paket var en specialbeställning från min föräldrar. Vi hade nog (kanske) kunnat hitta någon affär som hade klisterremsor här, men jag visste att de fanns hemma på ICA hos mamma och pappa så det var enklare att skaffa dem därifrån.

Igårkväll så klistrade vi bort draget från första fönstret, remsorna är ju förklistrade så det är bara att doppa (dränka) dem i vatten och sätta på. Jag växte ju upp med klisterremsor och kommer ihåg det visslande ljudet som kunde uppstå när det blåste. Det ljudet har vi inte upplevt här än , men vi satte ju upp dem igår och idag verkar det faktiskt (otroligt nog för att vara Uppsala) vara vindstilla... Sen är det väl större chans att höra det om man har fler fönster klistrade. Just nu går vi och drar med fingret längs fönstren för att se vilka fler som behöver tätas, på vissa finns gamla remsor kvar som vi nog skall ta bort först.

Draget är stoppat för ett fönster och vinterbonandet är påbörjat på allvar.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar