onsdag 14 oktober 2009

Solroshäck

Råkade zappa förbi slutet på trädgårdsfredag i SVT nu i helgen (tittar egentligen inte på det för tycker att den manlige odlare beter sig som en barnprogramledare, en flåshurtig sådan). Men fick iaf en bra idé om hur vi kan gränsa av trädgården mot åkern. Just nu finns det egentligen ingenting där förutom några halvdöda och vindpinade körsbärsträd, och vi skulle verkligen behöva något till skydd mot vinden.

Jag har funderat lite på att sätta hallon eller något likande, eller plocka syrenskott och plantera. Men båda dessa förslag känns så definitiva, har man väl planterat något sådant så kan man inte ändra sig. Vi såg dessutom slutet på Äntligen hemma igår, de visade att i nästa veckas program så skulle de bygga en mur, och det skulle ju verkligen passa till vårt hus, men tala om stort och definitivt projekt.

Att nästa sommar börja med att ha en häck/rabatt med ettåringar känns bättre, solrosor finns det ju en hel del sorter av också. Dock blommar de ju först i slutet av sommaren så antingen låter man det vara grönt tills dess eller så sår man någon ettåring som blommar tidigare också... Nåväl, egentligen skulle vi ju inte planera trädgården förrän under vintern, men det snöade igår så kan vintern tjuvstarta så kan väl vi.


/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar