torsdag 8 oktober 2009

Vi är inte ensamma 2

Redan från första visningen har vi undrat vad hålen i takskivorna i köket berott på. Det ser onekligen gnagt ut, men inte katten äter möss syntetiskt sånt? Vi skakade mest på huvudet, och har aldrig märkt något djurliv där uppe.

Härom morgonen satt båda katterna på diskbänken och stirrade stint upp mot taket när jag kom ned i köket. Jag stannade, lyssnade och hörde ett högt gnagande, krafsande ljud ovanför kökshyllorna. Katten Spatt kunde inte hålla sig still, utan klurade till sist ut att man kunde ta sig dit genom att först hoppa upp på kylen, och sedan över dörröppningen.


När Spinn väl hade klurat ut samma väg hade musen - eller vad det nu var - sedan länge tystnat. Intressant var taket där uppe i alla fall.

Vi bor visserligen i ett stenhus, men väggarna lär inte vara massiva utan bestå av två murar med en isolerande luftspalt mellan. Gott om utrymme att utforska om man är liten som en mus... och tar man sig hela vägen upp till vinden finns det ju ett hav av sågspån att gosa ned sig i. Vi har dock aldrig sett några muslortar, varken på vinden eller nere i huset. Gäster har vi dock uppenbarligen någonstans...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar