måndag 26 april 2010

Hur vi hittade och köpte Börjefrid - dag 5

Söndag 26 april 2009. Min födelsedag, och dagen vi skulle få se huset vi redan bestämt oss för att köpa. Vi var några minuter tidiga till visningen, och kunde konstatera att det bara var vi och säljaren F. på plats.

Fotat från kökstrappan, med min mor, G, lilla S. och bakom skymtar säljaren F:s lilla dotter.

Vi började inomhus. Så här såg köket ut:

Huset var rätt belamrat med prylar - inte så konstigt efter att ingen bott permanent där de senaste åren. Vardagsrummet på nedervåningen:

F:s gamla arbetsrum med alla eluttagen:

Salen - full med bråte:

Att huset var fullproppat med prylar bekom oss inte det minsta. När vi gick ut efter en kvart eller så visste vi redan att detta var huset vi letat efter i alla år. Nu återstod bara att få köpa det.
F. visade runt i trädgården, som hunnit ett par veckor längre än i år.

Sydgaveln på huset skymtar till höger bakom snåret av sibirisk ärtbuske.

Salen mot kökssidan, med sönderslagna och igenspikade fönster.

Efter en dryg halvtimme hade vi tittat färdigt och deklarerade att vi ville köpa huset - utan att riktigt tro på att han inte skulle hala upp 50 andra spekulanter ur bakfickan eller något liknande. Vi försökte inte ens pruta - snarare höll jag på att lägga på 100.000 bara för att locka med en snabb affär. F. kanske ändå blev lite tagen på sängen av vår snabba beslut utan prut.

F. bjöd på fika och försvann in för att fixa kaffet. När han kom tillbaka var han lite avvaktande. Vi förstod senare att han måste ha pratat sin dotter på telefon, som vuxit upp i huset och nu absolut inte ville att han skulle sälja. F. sade att han måste diskutera med henne först innan han kunde lova något.

När vi åkte därifrån slets vi fortfarande mellan hopp och förtvivlan. Jag vågade inte tro på att vi skulle få köpa Börjefrid, men samtidigt hade det känts bra mellan F. och oss. Och fortfarande inga horder med andra spekulanter, som F:s mejl gett sken av. Men det förra huset vi var spekulanter på hade ju dragits tillbaka från marknaden av familjeskäl.

Vi skulle höras av på måndagen för att se hur det gick med affären.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar