tisdag 13 april 2010

Källarvårfloden är slut!

Kunde idag konstatera att vattnet som täckt källargolvet någon centimeter nu runnit ut genom avloppet - som lyckligtvis fungerat hela tiden - och att något nytt inte tillkommit. Den senaste veckan har det porlat en stadig rännil genom det genomhackade hålet i mellanväggen. Att översvämningen verkar ha varit standard upptäckte vi när vi både fann en skrapa med skaft stående i ena rummet, och en järnkrok (för att rensa hålet) hängande i andra rummet, precis ovanför...

Omdränering av källaren står rätt högt på jobb att leja ut i år, men källaren verkar inte vara särskilt fuktskadad av att det rinner en bäck genom den varje år. Omdräneringen är mer ett jobb att göra innan vi drar in bergvärme eller vad det nu blir, annars blir det ännu fler rör och ledningar att se upp för i framtiden.

En riktigt varm och skön dag idag för övrigt, och knopparna på träd och buskar börjar visa sig. I helgen är nog sista chansen att försöka ta om den gamla panoramabilden över Tiby som bloggens titelbild visar en del av, innan växtligheten börjar skymma. Den har ju växt upp en del på de dryga hundra år som gått.

Lilla S. trivs på dagis och är svår att få hem, och åka moped är fortfarande jätteroligt. Själv väntar jag på att få tillbaka Ciao-moppen från servicen, och hitta hjälmen förstås, så att jag också kan börja skjutsa mopedledes.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar