lördag 3 april 2010

Påskmiddag

Första påsken i huset är halvägs över, och vi har redan hunnit med besök av både av G:s syster med familj på långfredagen (de stannade på fika på väg norrut) och min släkt, som vi bjöd på påskmiddag idag.

Lilla S. var som vanligt lite tyst och försiktig i början, men tyckte snart båda besöken var roliga. Särskilt som han fick en stickad mössa (igår) och en chokladhare, två olika mjukiskossor och en traktör med släp, djur och ljud idag.

På något sätt tror jag vi hamnade nästan precis likadant vid bordet som vid julmiddagen. Att höja temperaturen i stora salen var dock lättare när utetemperaturen var ett tiotal eller två grader högre.

Maten vi bjöd på var: Kokta ägg (salt och kaviar som tillbehör), ägghalvor med röra med kaviar, dill och räkor, tre sorters sill med potatis (Abbas), nybakt grahamsbröd med ost, tjälknöl med potatis och kall sås (pepparrot eller örter), broccoli, och kladdkaka med hallonsorbet eller grädde. I dryckväg gick det åt mest påskmust, även om jag drack en påsköl, och så förstås mer must eller kaffe till efterrätten.

På bilden lilla S. farmormor med "pojkvän" farbror A.

Lilla S. somnade förstås rätt sent på eftermiddagen, efter att ha roat sig kungligt och ätit alldeles för mycket onyttigheter.
Strax innan 16 åkte alla hem. Det ryms bara tre bilar på uppfarten, och den nedre delen av tomten var blockerad av stora snödrivor, så jag körde upp vår bil Rolf till parkeringen utanför församlingshemmet innan gästerna kom, och hem igen efteråt.

Lilla S. vaknade framåt 18 och vi åt rester till middag innan vi gick ut för att få lite frisk luft.
Vi gungade lite, och skottade några gångar i snön, fram till lekstugan bland annat.
Vårfloden är verkligen i full gång i bäcken, som brusar rejält.
Lilla S. ville traska vidare uppför backen för att se om det fanns några traktorer där. Det gjorde det förstås inte, och med yttersta motvillighet följde han med hem igen.
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar