torsdag 6 maj 2010

Appar och barnasång

Det har blivit sena kvällar för lilla S. nu veckan efter resan till mormor och morfar. När han väl somnat framåt 21 har vi också varit ganska trötta, och något bloggande har det inte blivit förrän nu.

Det har varit mestadels soligt hela veckan, och det märks att det är ljust sent på kvällarna nu. Bilden visar solen som lyser upp genom sovrumsfönstret (och se så vackert det blir med gammalt 50-talsglas istället för modernt!).

Särskilt mycket gjort i trädgården har det inte blivit. Lilla S. och jag grävde visserligen bort sex myrstackar i måndags (vilket för upp totalsumman till 20), men sen har det mest blivit gungande, både här och på dagis när vi kommit för att hämta.

Det märks att han blir större. Inte bara att han trivs på dagis och lär sig en diverse olater av de andra barnen, han har också blivit mer självsäker och åker i den högsta rutschkanan utan hjälp, och åker på mage (baklänges) i vår lilla hemma i salen. Prata mycket gör han också, och sätter ihop meningar med åtminstone 3-4 ord.

Dessutom har vi upptäckt att han lärt sig flera sångtexter utantill. Han kan både sjunga med i "blåsippan ute i backarna står", "blinka lilla stjärna", "bä bä vita lamm" och "i ett hus vid skogens slut".

Katterna tillbringar i sin tur lika mycket tid ute som inne. Ibland är de ute hela natten, oftast hela dagarna - men inte alltid tillsammans. En kan lika gärna sova inne medan den andra är ute. G. såg Spinn fånga en stor sork på åkern häromdagen, och Spatt träffade på grannkatten med halsbandet som inkräktade på "vårt" revir igen.

Själv har gjorde jag slag i saken och köpte innan valborgshelgen en ny mobil av absolut senaste tekniknördssnitt. En HTC Desire, om någon nu vill veta, som kör Googles mobiloperativ Android. En stor men ganska platt sak med stor pekskärm, och möjlighet att installera väldigt mycket användbara program på. G. skrattar gott när jag berättar om dagens app-fynd. Själv tycker jag det är fantastiskt hur utvecklingen gått framåt. En mobiltelefon är det minsta den är, man kan göra så oerhört mycket mer än att ringa. Den kan, beroende på vad man installerar, lika gärna vara en kompass, en ficklampa, en metalldetektor, en GPS, en streckkodsläsare - och förstås en dator med full tillgång till internet och allt som finns där.

Spar man tid och blir mer effektiv, eller slösar man bort tiden man tjänar på att leka med den? Det ska jag låta vara osagt ;)

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar