söndag 30 maj 2010

Farmormor och ko-battle

Maj månads sista helg gav oss en regnig lördag, vilket inte gjorde så mycket eftersom vi skulle åka och hälsa på lilla S farmormor i Bålsta. Farmor och farmster var också där, och firade mors dag lite i förskott.
Lilla S. körde lastbil på gården, vilket var jätteroligt. Vi fick åka med därbak.

Idag söndag var vädret bättre. Spatt, som varit ute hela natten, hade lämnat en mus på trappan, inklusive garnering. Faktiskt första musen katterna gett till oss, även om vi sett dem fånga och leka med flera andra.

Vi hann plantera lite växter vi köpt förra helgen, och humlen vi hade med oss uppifrån G:s föräldrar, plus gräva bort ännu en myrstack, innan vi tog en promenad innan lunch. Lilla S. propsade på att gå hela vägen bort och titta på hönorna, så det blev lite längre än vi hade tänkt.

På hemvägen hamnade vi i en ko-battle mellan eastside- och westsidekorna. De stod uppradade på vardera sidan om vägen och råmade.

Det var lite läskigt att gå förbi de blängande kossorna och tjurarna, eftersom vi visste hur lätt de i vintras kunde kliva över stängslet om de bara ville.

De höll sig dock på rätt sida och vi slank förbi.

I en annan hage, den närmast vårt hus som skymtar i bakgrunden, fanns ett gäng yngre slynglar som höll ihop som ler och långhalm och försökte stirra ut oss när vi gick förbi.

Efter lunch höll lilla S. på att somna, men väcktes av grannens åkgräsklippare. Vi försökte på oss en promenad med vagnen uppåt skogen, där vi träffade på ett skogstroll som satt på en sten. Ser du det?


Lilla S. ville dock inte somna, och det slutade med att vi tog en tur med bilen bårtåt Åkerby kyrka (där det finns ett jättefint gammals missionshus i trä, som numera är är hemvist åt Åkerby musikskola. Vi korsade 272:an och följde en skylt där det stod antik och loppis 7 km. Jag vet inte riktigt var vi hamnade, men jag gjorde dock inga fynd medan lilla S. sov i bilen och G. satt och surfade på min mobil. Den var för övrigt praktisk att ha med, med karta och GPS hittade vi snabbaste vägen hem.
Lilla S. sov sedan ytterligare två timmar i tv-soffan, och vi tog oss också varsin tupplur. Det blev lite sent igår, med Eurovisionfinalen och allt. Jag satsade för övrigt en slant på Tyskland som vinnare till fyra gånger pengarna... :)

När jag väl vaknade kom det en regnskur, och jag slapp gå ut och klippa gräset igen, som jag borde ha gjort. Nå, det är förhoppningsvis lite soliga kvällar i veckan som kommer. Imorgon är dagiset stängt på grund av planeringsdag, så jag och lilla S. är hemma medan G. jobbar och skriver på sin avhandling som snart har deadline.

/A

2 kommentarer:

 1. Åkerby kapellet är ett gammalt Babtist kapell.

  Visst är det kul med loppis men det ska finnas massa fint och vara snor billigt.

  Jag tycker du är duktig med dina utrotnings projekt av myrstackar, jag kan före slå att hälla på bensin och en tändsticka men det säger jag bara för att jag druckit två burkar öl.
  kram LENA

  SvaraRadera
 2. *skratt* Det kanske tar kål på myrorna, men jordhögarna lär vara kvar! Apropå loppisar så rimamr nog antik och loppis rätt illa. Chansen att göra fynd måste ju bli mycket lägre om säljaren vet vad han säljer...

  /A

  SvaraRadera