lördag 15 maj 2010

Lördag: Sol, trädgård och loppis

Lilla S. fick en angenäm överraskning i fredags när hans mormor, morfar och hunden Zeppo tittade förbi på sig väg hem norrut. De stannade över natten, och åkte först framåt lunch på lördagen.

Lilla S. och "mojfaj" spelade lite snooker på morgonen, innan morfar och pappa försökte montera ihop den elektriska motorsågen, vars instruktionsbok visade sig stämma dåligt överens med hur sågen såg ut.

Mormor och G. påtade lite i trädgården, och rensade bland annat i en stor kopparkittel som fick en ny plats vid kökstrappan.

Sen var det dags för förmiddagsfika och melodikrysset. Det var en strålande och varm dag, det enda man möjligen kunde klaga på var lite blåst. Det kändes som juli, vilket var lite förvirrande eftersom träden inte slagit riktigt ut än.

Innan de åkte fick lilla S. en hundralapp att köpa något roligt för. Vi själva åkte sedan in till Vakala torg, där G. skulle hämta sina nya glasögon, och fyndade följande på loppisen på torget:

Två bilar - en "skåpbil" och en "lastbil" enligt lilla S, för 3 kronor styck.
Ett stort pussel med knoppar, och sex mindre pussel i en låda, för 25 respektiva 40 kronor (lilla S. är en fena på att lägga pussel och vill gärna ge sig på de svårare).

En sliten Ikea-barnstol i Tripp-Trapp-utförande för 20 kronor. Lite färg kostar inte mycket...

En katt-pall med lock och inbyggd förvaring i sitsen för 50 kronor. Vi såg en likadan förra året, som någon annan just knep före oss, men då för typ 150 kronor.

Lilla S. gav tummen upp, så nu ska vi bara fixa det trasiga gångjärnet.

Miljöpartiet hade kongress i Konserthuset, och Maria Wetterstrand stod och pratade för lördagsflanörer och loppisfyndare.

När vi kom hem sov lilla S. till 16, och sedan gick vi ut och hängde upp hängmatten ("gungmatta" enligt lilla S, som lärt sig att sådana fanns hos farmor för några veckor sedan). Krokar fanns redan i träden, däremot fick vi rensa lite sly på marken. Ännu ett litet hörn av trädgården återvunnet från vildmarken...

Att ligga på rygg och titta upp på blå himmel genom spirande björkblad var rätt skönt.

Efter att ha ätit städade vi lite och tog bort serveringsluckorna mellan matrummet och stora salen, något vi velat göra länge. Först nu är det dock tillräckligt varmt för en sådan manöver.

Rätt trevligt med mer ljusinsläpp, och att huset växte ihop ännu mer!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar