onsdag 12 maj 2010

Åtta myrstackar och en mygga

Kom på att det är bäst att inte glömma bort myrstacksräkningen. I helgen lade jag ytterligare åtta bortgrävda jordhögar - de flesta med myror i - till listan, vilket gör totalsumman till 28. Men än är fler än hälften kvar...

De misstänkta hästmyrorna vid husets gavel är för övrigt helt försvinna nu, hjälpta på vägen av en rejäl dos Myrr under valborgshelgen. Skönt!

Årets första mygga hade förvirrat sig in i bilen i lördags. Det landade ytterligare en på lilla S. ansikte när vi var ute och promenerade på söndagen.

Sedan en dryg vecka är fåren också tillbaka i bäckravinen mittemot kyrkan.

För att fortsätta på djurtemat: Spatt, som var ute hela natten, lekte med en död sork nedanför trappan i morse. De har blivit riktiga jägare, våra kissar, och det är väldigt skönt att vi bor så till att de kan vara ute utan att vi behöver oroa oss särskilt mycket.

Vi sprang på en arbetsbekant till G. när vi handlade i helgen som också har barn. De skulle till 4H-gården och titta på djuren. Själva har vi ju både kor, hästar, får, höns, katter, hundar, sorkar och myror alldeles runt knuten!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar