fredag 7 maj 2010

Vi lossar sand

Vi lossar sand, ibland, på Söder Mälarstrand. Vi lossar hela dagen, vi var blott åtta man, som lossar sand, ibland, på Söder Mälarstrand...

Idag hyrde jag ett släp efter jobbet för att utföra uppdraget från förskolan att fylla på sanslådorna med mer sand. Jag hann dit precis i tid för att få en skopa innan maskinföraren gick hem för dagen - en halv kubikmeter, 750 kilo ungefär.

Mer en så klarade inte släpvagnen, och det märktes att bilen hade tung last. Idag var faktiskt första gången jag körde med släp, så jag försökte mig inte ens på att backa uppför dagisbacken med det tunga lasset, utan parkerade utanför grindarna och började lossa.

Efter ett tag fick jag dock hjälp av en släpexpert, som efter vist knixande fick in släpet inom direkt kasthåll till den största sandlådan.

Det tog inte alltför lång tid att skotta över sanden, som dock inte ens fyllde en tredjedel av sandlådan. Barnen som var kvar tittade storögt på.

Att bara ett släp inte skulle räcka hade jag redan listat ut, och hyrt släpet på ett dygn. Imorgon blir det därför några turer till till S:t Eriks, där sanden kostar 200 kronor flaket. Tyvärr finns ingen maskin på plats på helgen utan jag måste lasta i för hand, och det lär vara mindre roligt.

Lilla S. och G. har dock lovat att följa med, och lilla S. kommer nog tycka det är spännande med ännu ett besök på grusupplaget. Vi var ju där i höstas när vi fixade sandlådan hemma.

/A

3 kommentarer: