lördag 22 maj 2010

Utelördag med gräsklippning

Idag var vi ute nästan hela dagen. På förmiddagen fixade vi lite i trädgården, och väckte gräsklipparen till liv efter vintern, innan vi åkte in till stan för lite ärenden och nationsfika på Västgöta med några bekanta.

Lilla S. och G. provar hattar i Hattbaren, som tyvärr ska läggas ned inom kort. Ett ny hatt till hösten blev det för G.
Lilla S. åt salamimacka och chokladboll till lunch på Västgöta nation, och undarde varför det var "stenar" i vattenglasen. Is hade han aldrig träffat på i dricka förut, men lärde sig snabbt vad det hette och ville sedan ha det när vi kom hem.

Dags att köra resten av gräsmattan, eller vad man nu ska kalla den. Det har verkligen växt så det knakat de senaste dagarna.

Vi turades om, det var inte det lättaste att ta sig fram över den minst sagt ojämna marken och att försöka köra slalom mellan de kvarvarande myrstackarna.

Totalt tog det nog inte mer än 1,5 timme. Det syns tydligt var fjolårsgräset ligger kvar på den del av tomten vi inte hann slå förra året. Vi försöker räfsa och plocka upp så mycket vi kan nu. Glädjande är att delen vi klippte förra året är rätt hyfsad - förra året var gräset rätt högt, se detta inlägg.

Vi invigde grillen vi fått låna av min mor till kvällsmaten. Det blev korv, halloumi och majskolvar - med lite varierande resultat. Jag låste upp salsingången och röjde bland allt vi dumpat där under vintern, så till lilla S. förtjusning kunde man nu springa in i huset den vägen. Han har velat öppna den dörren utifrån i flera veckor.

Belöningen efter en hård dags slit... och äntligen fick lilla S. rätt i att "pappa dricka öl!".

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar