onsdag 9 juni 2010

Besök och häckfällning

Lilla S. mormor och morfar kom på besök idag, och sover över på vägen norrut hemåt. Morfar hade med sig en motorsåg han lovat att använda på måbärshäcken, som fick sig en rejäl omgång. Knappt hälften återstår för mig att kapa själv i helgen.

Så här blev resultatet på ena sidan. Jag ska ta om bilden när vi hunnit rensa bort alla kvistar och lägga upp en före-bild, så att ni ser vilken skillnad det är.

Intressant är också att nivåskillnaden mellan orginaltomten och tillägget från 50-talet blev väldigt tydlig. Kan det vara en 0,5-1 meters skillnad?

G. med mor gick omkring i trädgården och studerade blommorna medan lilla S. satt på grindstolpen och sparkade med benen.

Efter middagen fick jag ett ryck och grävde köksland 2 av 3 - en smalare remsa där vi ska plantera bönor och annat som klättrar. Nu återstår bara ett lika stort land som det första, utmätt på bilden med plankor till höger.

Sen borde vi försöka hitta någonstans att sätta lite potatis också, men det får bli ett senare problem.

/A

P.S. Jordfelsbrytaren till nedervåningen har varit lite nojg sedan igår, då den slog ifrån 3-4 gånger. Att dra ut tv och akvarium-kontakterna satte inte stopp för frånslagningarna, men nu har det inte hänt något sedan i eftermiddags. Märkligt. Det kan förstås vara fel på brytaren i sig, eller så är det någon apparat ledning som inte riktigt mår som den ska. Fortsätter problemet imorgon vänta felsökning, och därefter elektriker om vi inte blir klokare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar