söndag 6 juni 2010

Musikens altare (och ett köksland)

Jag och lilla S. tog sovmorgon i morse, medan G. jobbade på sin avhandling. Vi var inte tillbaka från vår veckohandling på Ica förrän vid 11. Efter lunchen tog vi en promenad vägen genom skogen, där liljekonvaljerna blommade, via Brunnby och tillbaka. Efter mycket om och men somnade lilla S. i vagnen.

Väl hemma bestämde vi oss för att göra något åt de ständigt uppskjutna planerna på köksland. Medan Spinn sov i gräset bredvid högg vi oss ner genom grästuvorna.

När lilla S. vaknade hjälpte han till att hacka sönder jordklumparna.

Grästorvorna som blev över lade vi som yttre kant på landet, som mäter 230x120 centimeter. Vi tänker oss ett till lika stort bredvid - det får räcka som början.

Vi hann dock inte så något idag - exakt vad vi ska börja med har vi inte heller bestämt. Lagom till vi var klara mulnade det och började blåsa, men regnet kom inte förrän efter ytterligare en timme. Då var vi dock inne och kopplade ihop bärbar dator med stereo i stora salen. Jag kunde inte låta bli att ställa den där bibeln låg vid predikningarna.

Ett musikens altare, flankerat av två avgudagestalter av okänt ursprung - vi köpte belätena på auktion för ett par år sedan uppe i Hälsingland. Högtalarna sticker nätt och jämt upp bakom skranket, vilket förstås inte riktigt gynnar ljudbilden för den som står framför.

Högt går det dock att spela, och vi märker att akustiken i salen inte är så dum. Jag var förstås tvungen att spela både gregoriansk munksång, och lite mer välljudande kyrkosånger av Palestrina framförda av Oxford Camerata. Sen blev det åtminstone aningen mer moderna låtar - Trance Dance och Ronja Rövardotter bland annat. Nu känns det som att vi bara saknar en rejäl fest ;)

/A

P.S. Det var visst Sveriges nationaldag idag. Jag firade med tre nya myrstackar - summa nu rätt imponerande 40.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar