torsdag 3 juni 2010

Myrstackar: 37

G. hade en deadline på jobbet idag - en av flera inför disputationen i höst - så jag tog det tidiga tåget och hämtade lilla S. idag med. G. var dock inte långt efter, efter att ha lämnat in sina papper, och kom till och med hem före oss. Vi tenderar nämligen att bli kvar på dagis ett tag efter att vi kommer för att hämta, ett "problem" fler föräldrar har.

Alla tre hemma innan 17 innebar dock tid för både en liten promenad för att titta på fåren och lite trädgårdsarbete. För min del grävde jag upp fyra mysrstackar till, vilket för upp totalen till 37. Än är det dock många kvar, och de är rätt söta med sitt långa gräs-hår, men inte så roliga att köra gräsklipparen runt.

En bild uppifrån arbetsrummet - lilla S. kommande rum - visar tydligt gränsen där vi slog gräset i fjol, och där vi inte gjorde det. De gamla torra stråna är närmast en kompakt matta på vissa ställen, och det är bara att bita ihop och riva upp dem - handfull efter handfull. Ett projekt lika Sisofys-aktigt som myrstackarna...

Till vänster, vid tujan och nedåt, finns det område vi tänker spara som vildvuxen äng. En helt platt gräsmatta är ju lite tråkigt. Dessutom är det rena myrstacks-downtown där, men de kan gärna få vara kvar ett tag i det höga gräset.

Var uppe på vinden igen och mätte avståndet mellan skorstenarna. Mats på Skorstensknuten ringde nämligen och undrade inför offerten av takstegar. 4,3 meter var det, för den som undrar. Nu ska jag se om jag hittar några gamla bilder som visar hur takåsarna går ihop, och mejla iväg dem till honom. Jag hoppas att det finns några snygga - eller åtminstone diskreta - alternativ.

På att göra-listan över saker att ordna med huset ligger närmast rörmokarfix med nedre toalatten (vem lagar egentligen gamla 50-talsvattenlås till handfat?) och byte av duschblandaren här uppe till engrepps. Dessutom borde vi leta firma som kan dränera om källaren, något vi måste göra innan vi börjar fundera på bergvärme till i höst. Ska se om någon på dagis har några tips.
Vår krånglande tryckvakt i källaren är mestadels snäll. Det verkar som att vipparmen som slår till och från kontakten till pumpen fastnar i sitt läge, men idag var första gångern på flera dar jag var tvungen att gå ned och återställa säkringen. Men så körde vi också disk+tvätt+dusch x2 samtidigt...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar