måndag 21 juni 2010

Det gror!

Redan i torsdags när jag och lilla S kom hem med moppen så upptäckte vi att det faktiskt hade grott i landet. Trots den sena sådden och lite si och så med vattningen de första dagarna så har fröna orkat upp. En hel rad med plocksallad ser man riktigt tydligt och om man kollar noggrant så har det kommit upp något litet på varje rad. jag har inte kollat übernoga, lilla S ville börja kratta och hacka i landet när vi gick dit, så vi stannade inte så jättelänge.

Så om vädret fortsätter med regnskurar var och varannan dag så kanske vi kan plocka några små egna salladsblad när vi kommer hem efter midsommarsemestern.

Tomatillon vi har sådd inne har dock inte tagit sig i år heller. Vi kan verkligen inte få de att gro, vi försökte för flera år sedan i lägenheten och då grodde det inte heller. Men min syster hade fått upp plantor så vi misstänkte att det var fel på fröna. Nu har vi dock frön från annan fabrikant och det funkar inte ändå. Nåja vi har saker att odla ändå.

Några av de plantor vi fick från A:s mamma var luktärtor och blomman för dagen, det var saker jag tänkt att så men inte hunnit. Så nu skall vi försöka hinna gräva ned dem i jorden innan vi åker norrut på torsdag kväll.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar