fredag 17 juli 2009

Äntligen hemma!

Idag flyttade vi äntligen ifrån lägenheten och till Börjefrid, med katter och allt. I natt blir första gången vi sover över i huset...

Allt fick vi förstås inte med oss i bilen, även om jag gjorde en extra tur på eftermiddagen. Bäddsoffa, skrivbord och en del annat i lägenheten, plus förstås en hel del i förråden, är kvar. På måndag kommer dock flyttfirman från Bålsta med mormors piano, och tar då med sig förhoppningsvis det mesta av det resterande.

Idag hann vi också med en rörmokare som bytte blandare i köket, och pluggade och tog bort en i våra ögon onödig ho. Hon var tydligen hårdvaluta på begagnatmarknaden, och även den klassiska tvågreppsblandaren med plastvred och röd och blå markering eftersökt av vissa. Den nytillverkas tydligen fortfarande, om än i begränsad upplaga.

Vissa kanske tycker det är trist med en modern engreppsblandare, men det är ju inget gammalt kök vi restaurerar. På 50-talet var det mest en kokvrå, och när F. tog över 1986 installerade han både stor täljstensspis, diskbänk och öppna hyllplan. Och kalla klinkers på golvet.

TV:n tog vi förstås med oss, och har nu fått igång. Om än bara med marknätets fria kanaler, eftersom en sladd till satellitmottagaren saknades. Vi får ringa installatören, Uffe, på måndag och skälla. I installationen ingick för övrigt att de kopplade in och testade mottagaren, vilket han inte kunde göra eftersom vi inte hade någon tv här då. Ring mig när ni har det, sa han då. Och TV4-mottagningen i marknätet hackar dessutom lite då och då, märkte vi just.

Canal Digital skickade en påminnelse om att jag inte returnerat och skickat in avtalet - det jag aldrig fick med parabol-paketet och fick ringa och efterlysa. När avtalet - och vad viktigare är rabatten på 1350 kronor på installationen - väl kom saknades returkuvertet. I påminnelsen skickade de dock ett nytt kuvert, och borde nu äntligen ha fått det. En räkning har de dock skickat, på startkostnad och abonnemang från mitten av juni, vilket man kan tycka är fräckt eftersom vi inte fick parabolen installerad förrän den 23:e juni... och inte har kunnat titta på den förrän nu. Känns dock som att vi har viktigare saker att lägag energin på just nu.

Katterna har nu hunnit gå ett antal varv runt i huset. Ett tag trodde vi att de rymt när ytterdörren stod på glänt när rörmokaren kom, men jag fann dem längst in under soffan istället. Det var förstås läskigt nog med ett helt nytt hus, förutom en man i blåställ. Vi får se var de sover inatt.

I sovrummet har vi hunnit skruva ihop både vår säng och spjälsängen, förutom att tapetsera två våder till. Resten, typ 6 rullar tapet, ska vi försöka hinna med imorgon. Vi har bunkrat upp med mat, och tänkte hålla oss hemma hela dagen. Möjligtvis med undantag för en promenad, om myggen tillåter.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar