onsdag 8 juli 2009

Fyra släp och ett bröllop

Sådär, redan onsdag - det har varit full rulle sedan i fredags. Eller rättare sagt, så full rulle som det kan bli när bilar lever sitt eget liv. Mina föräldrar kom ned i fredags och vi släpade direkt med dem till IKEA. Resultatet av den turen blev middag, en stor orange soffa och åtta låga Billy-bokhyllor. Allt gick in i den första släpvagnen, avlämnades i Börje och soffan blev till och med halvt om halvt ihopskruvad. Vi var tvugna att lämna tillbaka vagnen på fredagskvällen, det gjorde dock inte så mycket eftersom vi skulle på bröllopet på lördagen.

Bröllopet var mycket trevligt, även om en av katterna här hemma lyckades riva sönder klänningen jag tänkte ha - som tur är så är jag relativt välförsedd när det gäller klänningar, två tre disputationsfester om året de senaste åren har sett till att det finns någon backup i alla fall. Lilla S hade dessutom skött sig när han blivit barnvaktad av mormor och morfar.


På söndagen var det dags för lite mer flyttande. A och pappa åkte ned till Stockholm för att köpa köksskåp, vårt letande på Blocket hade nämligen burit frukt och vi hade avtalat om att köpa två sneda överskåp, två raka, en redahylla och en lådhurts. Vi hade diverse mått på skåpen och räknade kallt med att de skulle få plats i volvon. Under tiden de var nere i Stockholm var planen att mamma, jag och S skulle ut till Börje och börja förbereda för tapetsering. Dock startade inte föräldrarnas bil... Vi väntade in stockholmsresenärerna och pappa försökte. Bilen startade fortfarande inte. Efter försök med att ladda batteriet och putta igång bilen var vår gissning att startmotorn var död. Så då hade vi helt plötsligt bara en bil. Och den var proppfull med köksskåp.


Vi hade ett släp som vi skulle hyra på eftermiddagen den dagen, så pappa och A åkte iväg för att hämta det. Det dröjer dock innan de kommer tillbaka, istället ringer de och säger att det var fel på släpet - elen fungerade inte. Det var släp nummer två. Macken släpar då fram släp nummer tre. Fortfarande fungerar det inte - det är fel på elen i Volvon.

Lösningen på detta blir att de får åka till Börje och lämna av köksskåpen och sen åka tillbaka och hämta oss inne i Uppsala. Men vi kommer allihopa till Börje den dagen, och köksskåpen är jättefina. Vi äter lunch tillsammans med min syster, hennes pojkvän och hundar (de passerar på sin väg norrut på semester). Så vi får lite gjort på söndagen i alla fall.

På måndagen åker föräldrarnas bil akut in på verkstad, som tur var var det bara ett heldött batteri och inte startmotorn. Så på förmiddagen kan vi hämta släp nummer fyra och börja lasta och köra. Det håller vi på med hela måndagen och tisdag förmiddag tills lägenheten i det närmaste är tom. Vi kan fortfarande bo här och sova i bäddsoffan, men de flesta av möblerna är i huset. Vi har fortfarande inte kunnat göra något i trädgården då man blir attackerad av myggor så snart man går ut, och det oavsett om det är sol eller ösregn, för myggorna finns det inget dåligt väder.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar