torsdag 23 juli 2009

Vitvaruleverans och sålda byråar

Idag kom Elonleveransen, med en trevlig installatör som ägnade två timmar åt att bära in och installera kyl/frys, spis, diskmaskin och tvättmaskin. Han beundrade Börjefrid och sa att vi skulle ringa om vi någonsin skulle sälja - då skulle han utan att blinka lämna det 1800-talshus hans familj renoverat de senaste åren. Som synes gapar det än så länge lite tomt kring spisen, och diskmaskinen vinglar ensam på hörnet där två lådhurtsar och den gamla spisen stod.

Gårdagskvällen ägnades åt att försöka få bort de båda hurtsarna, som var fastlimmade med silikon i kaklet och fastsatta i väggen med diverse spikar och skruvar. Efter en del sågning, borrning och våld blev vi dock av med dem. Den ena tänkte vi återanvända vid nya spisen.

En del småpyssel återstår, som att få diskmaskinen i rätt höjd så att den passar under den nya bänkskivan vi köpt men ännu inte kapat, att såga av en bit av fönsterbrädan så att spisen kan skjutas in mot väggen, och aktivera barnlåsen på spisen.

Till höger om spisen hade vi till en början tänkt oss en låg frys, bredvid den återanvända hurtsen. Vi bestämde oss dock för att avvakta och se om vi kan nöja oss med kylens 94-litersfrys. Kanske blir det ett nytt underskåp istället.

Och apropå spisen - nej, vi tänker inte installera fläktkåpa ovanför den, vi tyckt det går utmärkt att klara sig utan. Och varför inte en hällspis? Jo, försök att flytta kastruller från en järnspis till en sådan utan att hällen blir alldeles repig. Hällens känslighet upptäckte vi snabbt nog i lägenheten - vi bytte ju spis och installerade diskmaskin bara veckor innan vi hittade husen. Tacka vet vi vanliga hederliga plattor - och Cylinda-spisen vi hittade har dessutom en röd ltmpa vid varje vred som indikerar om plattan är på. Något jag såg hemma hos G:s föräldrar och tyckte var smart - den spisen hade dock ett antal år på nacken.

Den sista bilden nedan visar hur stor den nya kyl/frysen egentligen är - en bjässe på två meter där knappt ens jag når det som står längst in på översta hyllan. Rymlig är den i alla fall, och med flådig display med blå siffror som visar temperaturen. Innan jag glömmer det så borde jag ta bort annonsen om de två Askedal-byråar från IKEA vi haft ute på Blocket en vecka. Vi ville inte ha med dem till huset, och ikväll blev de också sålda och hämtade från lägenheten. Vi åkte in efter lunch och packade dessutom en stor del av köksinnehållet, handlade och lät S. leka i lekparken. Jag tror nästan att vi sålde dem för samma pris vi köpte dem förra året av en granne tvärs över gatan...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar