torsdag 30 juli 2009

Solen och jorden

Den förra ägaren var lite förtjust i eluttag, i varje rum finns det 2-3 gånger fler uttag än normalt. I tv-rummet finns det dessutom två uttag för lampor i taket. När vi upptäckte det tänkte vi att vi måste klura ut något roligt och smart att hänga där. Två helt lika lampor i olika storlekar kanske, eller lika i olika färg eller något annat kul, men efter att ha kollat lite lamputbud på olika ställen kunde vi inte hitta någon vi ville ha.

Tills vi började röja i lägenheten och såg den gula plastplafonden i form av en sol som satt i biblioteket. Den kommer från IKEAs barnavdelning och ser inte ut som något annat än just en gul plastsol, men det blir mysigt ljus i den. När jag såg den kom jag ihåg att det finns väldigt häftiga rislampor på Stockhome, äntligen så har någon utnyttjat rislampornas potential till fullo. Det finns lampor i form av svampar (de är underbara och jag tänker skaffa mig minst en - när jag listat ut var man kan en dem) men det finns också lampor med jordglobsmönster. Och när man såg dessa så undrar man varför det tagit så lång tid innan någon tryckt jordglobsmönster på en rund lampa - det är ju så naturligt.

Så en jordglobsmönstrad rispapperslampa inhandlades och hängdes upp i taket tillsammans med solen. Nu skall vi bara hänga upp lite tavlor innan tv-rummet är klart (förutom att vi nog vill ha en ny tv-bänk, måla soffbordet, få upp högtalarna osv). A har nämligen några mappar fyllda med StarWars bilder, det är målade scener från orginalfilmerna, det är inspirationsbilder som användes innan man började filma. Så vi har bara det delikata jobbet att välja ut ett lämpligt antal och hitta bra ramar.

/G

Förresten så verkar katterna ha tyckt om att vi röjde i salen och möblerade lite, de leker i stort sett normalt med varandra nu, och Spatt går runt i köket och tigger köttfärs så fort vi hackar lök.

1 kommentar:

  1. Stockhome, den affären har jag helt missat. Annars gillar jag smått o plock- butiker med fantasi.
    Jordglobslampa i all ära, synd att svamplampan bara finns i en storlek och modell. Den var riktigt söt.
    Ha det bra.

    SvaraRadera