onsdag 15 juli 2009

Trärent = ofärdigt!

Sportstuge-looken - alltså en insida på ett hus helt i trä - är inte någon av vare sig G:s eller mina favoriter. Samma sak gäller lister, foder och dörrar i obehandlat trä. Det ser helt enkelt fult och ofärdigt ut, tycker vi. På Börjefrid har alla rummen förutom stora salen fått golvvärme och nya golv, och då även nya omålade lister. På övervåningen är också de flesta dörrar trä-nya.

För att kunna flytta in på riktigt började vi i sovrummet, som också ska få ny tapet. Efter tre strykningar (vattenbaserad färg) var äntligen golvlisterna vita, och vi kunde börja tapetsera. Tapeten vi valde heter Emma och kommer från Borås tapeter. Kanske lite väl rörig, tyckte min mor innan hon ens sett den uppsatt. Efter tio våder (och fem hörn eller kanter runt murstocken) gillar vi den dock fortfarande.

Idag har jag också ringt till flyttfirman i Bålsta, som i snart två år haft min mormors piano lagrat efter att hon flyttat från hus till lägenhet. De kunde klämma in en tid nästa tisdag, och också hämta bäddsoffan och några andra tunga eller skrymmande saker från lägenheten. Dessutom har jag fått tag på en rörmokare som lovat byta blandare i köket redan på fredag, så att vi kan installera diskmaskin. Det innebär att vi imorgon kan gå förbi Elon och beställa ny spis, kyl/frys, diskmaskin och tvättmaskin, och få dem levererade och installerade nästa vecka.

Så snart vi tapetserat en vägg till i sovrummet tänkte vi montera ihop sängen och börja sova i huset istället för i lägenheten. Förhoppningsvis på fredag... Då tar vi också med våra katter, Spinn och Spatt, som aldrig varit där och nu är lite förvirrade av allt flyttbestyr.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar