fredag 10 juli 2009

Bilder, Billy, brännässlor och blandband

Som tur var tittade solen fram i eftermiddags, så vi kunde ta några bilder och verkligen visa hur fina våra nya fönster är. På bilden längst ned ser man tydligt hur stor skillnad det blir med genomskinligt glas i fönstren och att badrumskänslan försvinner. Bilden på det frostade glaset, som egentligen inte är riktigt frostat utan mer som om man tryckt in bubbelplast i glasmassan, är från ett av de två fönstren som fortfarande har sådant knepigt glas. De fönstren är inte så gömda från vägen som de andra två och hade därför klarat sig från att bli sönderslagna.


Förutom att solen tittade fram så hade det blåst så mycket under dagen att myggen verkade tillfälligt ha gett upp. Det innebar att det blev lite trädgårdsarbete, det finns ju en hel del brännässlor och tistlar att rycka upp. Jag lyckades dessutom med att bli bränd av en brännässla - oj vad ont det gjorde, det var alldeles för länge sedan jag blev bränd, så jag hade glömt hur det var. Men det gick ju över väldigt fort och vi belönades med att hitta en del smultronplantor. Det fanns ett moget smultron - så lilla S fick smaka för första gången, han tyckte det var gott. Mindre kul var att det verkar ligga någon slags gammal presenning under plommonträdet. Jag tycker inte det ser ut som markduk utan mer något gammalt och bortglömt. Känns ju lite skrämmande att lyfta på den någon gång i framtiden, vem vet som bor därunder.

Innan vi åkte inåt stan skruvade vi ihop fem av de åtta Billy-hyllorna, vi har ju viss vana av ihopskruvning av sådana så det tar typ tio minuter per hylla. Vi räknar med att skruva ihop resten imorgon och se om vi kan börja ställa upp lite böcker också.

Så hur var det med blandbanden då, undrar den som läst rubriken. Jo, högst upp på garderoben i sovrummet i lägenheten står en stor låda med kassettband. Och eftersom Rolf (bilen alltså) både har kassett- och CD-spelare så har vi ett perfekt användningsområde för alla gamla band. Så imorgon när vi åker till Börje så lär det ljuda av blandband från tidigt nittiotal.

/G

1 kommentar: