fredag 10 juli 2009

Hela fönster

Idag fick vi våra nya fönster - två av salsfönstren, ett i TV-rummet och ett i sovrummet. Så nu kan vi äntligen se ut på vår vildvuxna trädgård. Det blev mycket ljusare i salen också, nackdelen är väl att man verkligen ser hur fult det är med de frostade salsfönstren på andra sidan salen... Men fönsterfirman påpekade att de nog hade tid för att fixa dessa (och några andra halvtrasiga fönster) redan i augusti . Vi får väl se vad räkningen för dessa hamnar på först. Även om det egentligen inte gör någon skillnad - det är inte lätt att få tag på snyggt gammalt glas, så man får anlita de firmor som kan skaffa fram det (http://www.uppsalafonsterhantverk.se/). Det roliga med det här glaset är att det är nytillverkat glas som ser gammalt ut, lite vågigt och ojämt. Det är maskintillverkat men som en imitation av blåst glas, det görs i Tyskland och kallas restoverglas. Hmm kom just på att vi under alla år vi kollat på Drömhus (Grand Design) på Discovery alltid häpnat över att folk köper sitt glas från Tyskland. Då är det visserligen främst jättestora skivor av modernt glas men iaf. Jag har ju aldrig sätt Tyskland som ett glasrike, men nu har ju till och med vi hittat glas därifrån. För fönstret i sovrummet köpte vi valsat glas som görs i Vitryssland, det är lite randigt och passar uteseendemässigt bra in i femtiotalstillbyggnaden.

Fönsterkillen skulle vara här redan klockan 8.30 i morse och eftersom lilla S är en riktig sjusovare så halvsov han när vi bytte blöja och klädde på honom. Men det gick bra att äta frukost här ute också. Vårt köksbord står ju här ute nu, och ett av fynden på Röda korset som vi besökte i måndags var en barnmatsstol. En likadan som han har i lägenheten. Det andra fyndet på Röda korset var ett linneskåp som vi skall ha i sovrummet. Det skåpet är dock så tungt att det står på nedervåningen så länge, vi tänkte be flyttgubbarna att bära upp det för trappen. Skåpet kostade 150 kr och stolen 30. Och så var det 50% rea, så vi betalade under hundralappen för alltsammans.

Fördelen med att vara här ute så tidigt är att vi faktiskt fått en hel del gjort redan. Vi skruvade isär sängen och bar upp den för trappen, tillsammans med en massa andra saker. När vi flyttade alla sakerna i helgen så ställdes det mesta i stora salen (mycket praktiskt). Men nu har vi flyttat upp en del på övervåningen - det finns tre klädkammare och en inbyggd garderob där uppe (ännu mer praktiskt). Vi måste ju nämligen skapa lite plats i salen om vi skall bygga ihop alla Billyhyllor vi köpt.

Återkommer med några bilder på fönstren, men tänkte vänta tills det blev lite ljusare och kanske någon solglimt - just nu gör de regntunga skyarna att effekten av att ha hela fönsterrutor inte blir så slående.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar