onsdag 22 juli 2009

Nytt kök på gång!

Tänk vad ett par köksskåp kan göra för kökskänslan. Äntligen har vi hunnit sätta upp de två 30-tals skåp, plus Reda-hylla, vi hittade på Blocket. Plöstligt kändes det som ett riktigt kök när jag stod och diskade.

Nedan är hur det såg ut innan vi köpte huset, med stora öppna och rätt fullastade hyllplan:
Efter att ha pungat ut med en mindre förmögenhet (850 kronor) på en kombinerad regeldetektor/laservattenpass hade vi lyckats lokalisera träreglarna bakom gipsskivorna och hittat lämpliga fastanordningar. Det blev vinkeljärn - fyra mindre till Redahyllan, två större till det mindre skåpet som också fick vila ovanpå hyllan, och fyra till det större skåpet - två uppe och två nere. Det är säkert overkill, men köksskåp vill man inte ha fullastade i huvudet.

På bilden nedan ser man dels en av orginalfästena, med plats för en skruv, och ett av två vinkeljärn vi använder. Skåpet hänger på det, och det är förstås också fastskruvat inne i skåpets tak:
Vattenpasset avslöjade att diskbänken, och kaklet ovanför, inte direkt var vågräta. Kanske ser det lite snett ut trots att det inte är det, men skåpen hänger nu i alla fall i våg som de ska. Mellan skåpen tänkte vi ha hyllplan i lite mindre format än F:s orginal. Slutresultatet:

Imorgon förmiddag kommer Elon med ett lass vitvaror, och då försvinner allt man ser under på bilden, förutom diskbänken. Inklusive den otäckt varma (men snabba) gamla spisen. Lilla S. fingrar är nu för övrigt nästan helt läkta - bara rester återstår av blåsorna. Snart slipper han bandagen!

/A

P.S. Spinn löper, och jagas nu av Spatt (för en gångs skull) fram och tillbaka i glad galopp. Förutom att hon vill ta sig ut genom alla dörrar och fönster. Plötsligt verkar främmande katter (av hansorten) inte vara så läskiga...

1 kommentar:

  1. Hej. spännande att kunna följa husets förvandling här på nätet. Ser fram emot fortsättningen.
    Hemma har vi precis klarat av löpbekymret och Cory har börjat äta igen. Det bidde inga valpar den här gången heller, tack o lov!!

    Ha det bra /Marie

    SvaraRadera