onsdag 1 juli 2009

Om man ändå bodde i ett stenhus...

Rekordvärme i Uppsala... tänk om man bodde i ett svalt stenhus på landet. Men vänta - det ska vi ju snart göra! Än så länge är vi dock kvar i stan - G jobbar sin sista arbetsvecka. Svalt är Börjefrid i alla fall. Vi var där i söndags och pysslade en del, och bestämde oss för att ta en promenad. Först då förstod vi hur svalt huset egentligen är. Nu kan det bero en del på att salens fönster mestadels är förspikade, men resten av huset var inte särskilt varmt heller.

Vi har inte hunnit med särskilt mycket där ute. I torsdags förra veckan gick i alla fall ett hästsläp från moster och mor, med en gammal gungställning (gåva från moster) och en schäslong och en fotölj som morsans torp fått härbärgera under några år. De var ett auktionsfynd som vi inte kunde motstå - jag tror vi betalade 800 kronor för dem. Rejäla saker, i vitt och guld. Planen var att de skulle stå på vårt drömhus glasveranda, men eftersom det inte blev ett sådant får podiet i salen duga.

Bilden som illustrerar inlägget ger en föraning hur det kommer att se ut när solen kan skina in genom sydvästfönstren. S somnade i en ljusstrimma på schäslongen, vars huvudände vilar mot den utbyggnad på vardera sidan om altartavlan som döljer de två stora sydfönstren. Huruvida det skedde när tavlan målades 1929 eller när huset byggdes ut 1954 är lite oklart, men enligt husets förre ägare F var det för att församlingen skulle sluta titta på utsikten. Av samma anledning är de fyra övriga salsfönstren försedda med frostat glas.

/A

1 kommentar:

 1. Trevligt att ni lever på internet när man inte ser er levande på BMC.
  Efter lite runt-surfande här undrar jag, VAR ÄR BILDERNA? Hur ser det berömda huset egentligen ut?
  Bilden med sängen antar jag är från huset. Det ser ju helt fantastiskt ut.
  Bilden som är överst, Börjefrid, vad är det? Har ni köpt en hel gård?
  Kramar
  Hanna-Linn

  SvaraRadera