tisdag 28 juli 2009

Första nattgästerna - och sal på gång

Inför hotet att G:s syster med familj och gäst från Australien skulle komma på besök och sova över på hemväg från fjällen gjorde vi ett ryck med salen. Ett 20-tal mindre kartonger stuvades in i smattarna på vardera sidan podiet, och högarna i mitten (mestadels bokkartonger) flyttades till framför bokhyllorna på vardera långväggen. Soffa, soffbord och de två gula fotöljerna hamnade på sin plats mitt framför täljstenskaminen, och när gästerna väl anlänt på kvällen fick vi hjälp med att kasta ut den blytunga furu-sängmöbeln som lämnats kvar av den gamla ägaren.

Fotot som illustrerar detta inlägg är tagit med kvällsolen lysande genom fönstret i matsalen, strålarna silade genom lövverket utanför. Perspektivet kanske inte riktigt ger rättvisa åt hur mycket plats det egentligen finns bakom soffan fram till de låga bokhyllorna bakom mot skranket - men det är mycket. För att inte tala om på sidorna - trots jättekartongtravarna som inte syns på bilden. Det ser helt enkelt fantastiskt ut - mer bilder imorgon.

/A

2 kommentarer:

  1. Mmm det blir faktiskt riktigt läckra ljusspel genom de här fönstren. Om Anders hämtar mig på jobbet någon dag så får du hänga med och titta "på riktigt".

    SvaraRadera