onsdag 23 december 2009

Äntligen varmt!

Efter att ha varit nere på bara drygt fyra grader i salen när det var som kallast ute, har vi den senaste veckan sakta försökt höja temperaturen. Den stora täljstenskaminen klarar trots sitt stora värmemagasin inte biffen själv - inte med den otäta sydändan av salen där fönstren i smattarna på vardera sidan om altartavlan bara består av innanfönster - och otäta sådana. Det drar rätt rejält därifrån.

Samma sak gäller salsingången, som inte heller är helt tät. Vi har två bokhyllor med diverse prylar där inne, glas och burkar och annat. När vi köpte backen med julmust ställde vi den också där... vilket var ett misstag. Mer än minus 20 ute gav minusgrader där inne, och ett par flaskor frös, liksom en halvtom kasse äpplen och några gamla morötter.

Men, drag och över 500 kubikmeter luft att värma upp till trots, nu är det varmt! En byggfläkt och ett elelement på 2000 watt vardera gjorde att dagens toppnotering slutade på 18,5 grader. Elementet stängde vi av för natten, och vi har ett till att kasta in som reserv imorgon om det skulle behövas. Vid 11 kommer släkten - min mors sida av den - och 12 vankas det julbord dukat i salen. Och senare förstås klapputdelning under vår stolthet - granen... bilder utlovas imorgon.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar