fredag 25 december 2009

Mord på julafton

Stadskatter som de alltid varit, liksom deras föräldrar, har varken Spinn eller Spatt fått någon uppfostran i den ädla musjaktskonsten. Varenda bondgårdskatt får det med modersmjölken - och visst, mycket sitter i generna - men även om Spinn och Spatt lyckats fånga flera möss uppe hos G:s föräldrar har de inte vetat vad de ska göra sen. Aningen tilltufsade och vettskrämda har mössen till slut ändå kommit undan.

Igår, när jag kom upp på övervåningen, lekte dock Spinn med en alldeles död mus, som uppenbarligen blivit alltför övermodig mitt på blanka dagen. Antingen hade den kommit från hålet i golvet i tyggarderoben, som vi i förebyggande syfte aldrig riktigt stänger dörren på.

Av någon anledning tycker jag inte att det är något fel med att katter dödar möss, trots att jag häromdagen räddade en levande mus undan dem. Det är naturens gång - men då får de se till att döda dem också, och inte bara leka med dem. Vår musfamilj i huset tycker säkert annorlunda och skulle kalla det för mord, men grattis Spinn, till din första mus!


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar