lördag 5 december 2009

Långresa med Rolf

Förra helgen åkte vi på vår första långresa med Rolf - vår röda Volvo alltså. Färden gick till G:s föräldrar uppe i Hälsingland, 28 mil enkel resa. Bil- och körkortslösa som vi tidigare varit har det varit tåg som gällt, med bilskjuts sista biten från Hudiksvall.

Nu vågade vi oss dock iväg i bilen, A, G, lilla S och så katterna förstås. Det var helt klart lättare att lasta in allt i bilen en gång för allt istället för att krångla upp och ner på tåg, men vad skulle lilla S. säga om att vara fastspänd i en stol i tre timmar? Vi tog det säkra före det osäkra och åkte efter lunch, då S. ändå brukar sova en timme eller två.

Det gick faktiskt över förväntan - lilla S. gick att underhålla den timme i slutet av resan han var vaken, och för min egen del gick det bra att köra tre timmar i sträck. Mitt körkortsinnehav är ju lika gammalt som vårt husinnehav, och det längsta jag tidigare åkt var ned till Stockholm för att hämta våra köksskåp. Nya motorvägen och farthållare hjälpte förstås till att göra körningen behaglig.

Väl framme fick vi en lugn och avkopplande helg med en del spännande inslag för lilla S. - morfars stora mjukdjurstiger (ett auktionsfynd), mormorbror Ingvalds hemmasnickrade idrottshall, morfars- och mormors nya hund Seppo och ett auktionsbesök. Ett tips för hur man mutar en 1,5-åring att vara lugn på en auktion: köp en 20-kronorslåda med gamla mobiltelefoner och sladdar han får rota runt i ;)

Lilla S, Seppo och morfar på promenad uppför backen vid huset.

Att springa i backar är jätteskoj, tycker lilla S.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar