torsdag 10 december 2009

Saker som gör det mer hemtrevligt

Det är lustigt vad det är för saker som gör att det känns mer hemtrevligt. Gardiner i fönster är nog till exempel en självklar punkt. Fönstret i halltrappan har varit bart ända sen vi flyttade in. Förra helgen gjorde vi dock slag i saken och vips blev det mycket trevligare, både in- och utifrån. Men vad är det för gardiner? Jo, en ituklippt fleecefilt fastspikad med nubb - snabbt och enkelt och praktiskt på vintern (om än kanske inte världens vackraste) ;)

Idag fick vi också äntligen igång vårt ADSL-bredband från Tele2. Lilla S. och jag passade på att hämta paketet på utlämningsstället i stan, när vi ändå var iväg och besiktigade bilen. Jodå, Rolf klarade sig med en enda anmärkning - att han gått väldigt lite för att vara en 00:a! Inga prickar i protokollet alltså.

Att få igång bredbandsuppkopplingen tog sedan en halvtimme på kvällen. Modemet sitter i första jacket som råkar vara i stora salen, så det är trådlöst nätverk som gäller till datorerna. Vår stationära dator behöver alltså kompletteras med ett trådlöst nätverkskort - men det kostar inte mycket.

Den bärbara som jag skriver på har förstås sånt inbyggt - och oj vilken skillnad det är att surfa! Efter ett halvår med 3G-uppkoppling som enda alternativ känns 2 Mbit/s blixtsnabbt. Att kunna titta på strömmande video... fantastiskt. Och av någon anledning så känns surfandet också mycket mer hemtrevligt och inte så temporärt längre, ungefär som att vi äntligen flyttat in på riktigt och ska bli kvar här länge.

Husets förre ägare F. ska ha ett stort tack för att han lyckades återaktivera sitt vilande abonnemang hos Telia i en telestation som var full (en granne med nybyggt hus fick tex ingen telefon) och skriva över det på oss. Tur också att det fanns ADSL-utrymme i stationen.

/A

3 kommentarer:

 1. Sitter här på jobbet och hittar ett likadant.
  Lite kul... iaf 03.30
  http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=103839428#pic
  / Marie

  SvaraRadera
 2. Hade glömt att jag bor med en riktig datanörd... ADSL som en hemtrevlighetsfaktor :P

  SvaraRadera
 3. Oj vad roligt - en kolorerad variant av samma Tibyvykort vi har som titelbild! Den måste vi såklart köpa...

  SvaraRadera