söndag 24 januari 2010

Badrumsbestyr

Nu i veckan lossnade sittringen på toalettstolen i badrummet, den har varit lite lös och sen gick den sönder helt. Det var ingen större förlust för lock och ring var i tunn plast, billighetsmodellen som vi trodde. Igår tog vi oss till Bauhaus för att köpa en ny, och då upptäckte vi att den tunna modellen i plast inte alls var något lågprisalternativ, istället var den från Gustavsberg och dryga hundralappen dyrare än den i trä som vi köpte.

Vår nya är dock inte träfärgad utan i matt smart, vi blev lite inspirerade av bakelitsitsen som finns på vår lilla toalett på nedre plan. Den toaletten använder vi ju inte då det måste komma en rörmokare och fixa lite med vattenlås och liknande.

Det nya svarta locket blev jättebra på toaletten. Dessutom hittade vi ett nytt skåp till badrummet på IKEA. Sen vi flyttat in har vi använt skötbordet som förvaring. Lilla S använder det inte längre och med draperier runt har det med fungerat riktigt bra.

Jag har dock sneglat på IKEA-skåpet länge och med det reapris som var nu så slog vi till. Från början har det kostat 800 kr och vi fick det för 200, det var en utgående produkt nämligen. Vi skruvade ihop det idag och det blir fint.

Så med ny sits och nytt skåp så är det nog dags att hitta någon kakeldekor att dölja den bård med apelsiner som förre ägaren murade in. Vi vill ju dessutom gärna bli av med badkaret men det kanske är lättare sagt än gjort. En jobbarkompis klagade över hur svårt det skulle bli att flytta ut ett badkar med tassar som den tidigare ägaren av deras hus hade satt in. Badkaret var nämligen av gjutjärn. Hmm, tänkte jag och gick hem och petade lite på vårt. Och visst, det kan nog vara av gjutjärn. Så det dröjer nog innan vi orkar släpa ned det för trappan.

Men om vi har tid att fixa lite snygg självhäftande färgad plast nästa helg så har badrummet blivit till stor del som vi vill ha det.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar